torsdag 23 augusti 2018

Områdestutorn hälsar

Under det här läsåret jobbar jag som områdestutor, vilket betyder att jag besöker de olika svenska grundskolorna i Kyrkslätt på torsdagar - en uppgift som jag ser fram emot! Hittills har jag hunnit träffa alla lärare i våra byskolor: Bobäcks skola, Sjökulla skola och Karuby skola. Läsårets första uppgift är att revidera IKT-verksamhetsplanerna tillsammans med skoltutorerna och samla önskemål från personalen för att sedan kunna börja jobba enligt målen i verksamhetsplanen.

Som bonus får man vistas i olika lärmiljöer, plocka med sig goda idéer och sprida dem vidare.
På bilderna syns biblioteket i Bobäcks skola (mysigt och öppet) samt ett projekt med kojor som
åk 3-4 i Karuby skola jobbar med som bäst.
Som det nu ser ut, efter att tre av fyra verksamhetsplaner är så gott som färdiga, har grundskolepersonalen i Kyrkslätt ungefär samma önskemål och fortbildningsbehov (kan tänka mig att gymnasiet har ungefär samma lista):

-  intern fortbildning på "egen nivå"
- ibruktagande av GSuite. Googles verktyg används flitigt i åk 7-9 i Winellska skolan, så det är bra om eleverna i åk 1-6 övar att använda verktygen.
- portfolioverktyg för eleverna
- effektivera delandet av material mellan olika enheter (för det här finns nu en Google Drive-mapp)
- synliggöra målen i IKT-planen för eleverna
- utveckla bedömningskulturen
- tips och idéer om hur implementera den nya läroplanen ännu mer i undervisningen

De ovanstående behoven kommer fram i OPEKA-kartläggningen som gjordes i våras och i diskussioner med lärarna i våra skolor. Eftersom behoven är rätt så lika har vi goda möjligheter att utveckla och utvecklas tillsammans inom de svenska skolorna under det kommande läsåret.

Ha ett inspirerande läsår önskar
områdestutor Minttu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Digilandet

Vad är Digilandet? Hösten 2019 startade verksamheten i Digilandet - ett IKT-resurscenter riktat till personal och barn inom den svenska sm...